Hi, welcome to my blog! My posts are mostly vegan food-beverages/recipes that are healing to my body and soul. I also sometimes blog about my LOST CAT since 2/5/2019 among other things I throw in here and there. My recipes tend to be rawfood and vegan keto. My other interests include food/bev art as well as diy/recycle art. Love diversity and cultural activities. Carpe Diem. 愛LOVE優
Sunday, March 11, 2018
Keto Vegan Dessert: Iced Green Tea Truffles
(日本語は下記)
Yesterday, I attempted to make this "Truffles using Avocado" which I saw on a video by A Whole New Mom. Only with Green Tea Powder instead of Cacao Powder. I used a whole avocado, but could only eat a few, because I was feeling sick. So, that's why it came out as a rather "creative project" as seen in the above photo. Today, I'm feeling better, the fever went down, so I'll eat the rest. My friends (a whole family) visited me from far, so I'm feeling very happy and blessed. :) <3
So, the recipe is for a whole avocado, even though you see just a few balls in the photo.
INGREDIENTS:
1 Whole Large Avocado
1 tbsp Coconut BUTTER (In the real recipe, as seen in Whole New Mom, it's actually a Coconut BUTTER, but I didn't have it handy, so I used the Coconut Oil..., but for the Truffle, the buttery taste should be there.)
1/4 tsp Sea Salt
1 tsp Vanilla Extract
4 Drops of Stevia (I'm actually getting tired of the taste, but this is what I use until I could figure out a better alternative for a Keto Vegan Diet.)
2 tbsp Green Tea Powder
DIRECTION:
Mix everything~! If you have a blender, use it. I'm still post-op, and can't tolerate the vibration, so I just mushed the ingredients. That's why the shape of the truffles are not quite round. ;P After mixing it well and smooth, put it in a freezer until hardened. Take it out, and make round balls. Dip the ball in some more green tea powder, coat it well. Garnished with a few pieces of walnuts. Also a red brush streak with NutraOrganic's Velvet Latte Powder. Serve! It's really good! :))
(p.s.) I ate the rest like an ice cream. TWO Scoops!! ;) (See photo at the end of this blog)
NUTRITIONAL VALUE (for a whole avocado use with the above recipe): 449 CAL / 43g FAT / 6g NET CARB / 8g PROTEIN
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昨日は、「アボカドを使ったトラッフル」を作ってみました。A Whole New Momというサイトで、分かりやすいビデオもこのリンクに載ってます。私は、カカオの代わりに、抹茶パウダーを使いました。この写真にはほんの3つしかトラッフルがお皿に載ってませんが、昨日は体調不良だったからで、アートプロジェクトに変更です。笑!今日は体調も良く、熱も下がり、 残りを完食したいと思います。友達が家族で来てくれて、本当に嬉しかった、とってもいい日曜日でした。
なので、レシピは、アボカド丸ひとつ分を使ったものになります。
用意するもの:
大きめのアボカド 1個
ココナッツバター 1 tbsp (本当のレシピはココナッツバターですが、なかったのでオイル使いました。でも、トラッフルなんで、バター味があるべきなのです。)
シーソルト 1/4 tsp
バニラ・エクストラクト 1tsp
ステヴィア 4滴
抹茶パウダー 2tbsp
作り方:
全てをミックスしてください~! ブレンダーをお持ちの方はお使いください。私は、まだ術後の体で、振動がダメですので、せっせとすりこぎきでつぶしました。なので、ちょっといびつなトラッフルです。ミックスしたら、冷凍庫にしばらく寝かせてください。固くなったら取り出して、丸めてまた抹茶パウダーでコロコロとコーティングしてくださいね。出来上がり。クルミのツブツブとNutraOrganicsの赤いラッテパウダーで飾り付け。美味しいです!
(p.s.) 残りはアイスクリームみたいにして食べました。(参照:このブログの最後の写真)
栄養価値 (アボカド丸一つ使ったこのレシピで): 449 カロリー / 43g 脂質 / 6g ネット炭水化物量 / 8g タンパク質
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