Sunday, March 25, 2018

[Ketogenic] Matcha Balls ([ケトン食系] 抹茶ボール)



(日本語は下記へ)

[Ketogenic Matcha Balls]

If this reminds you of "Green Tea Mochi Ice Cream," you are not alone.  This is my second time making it, and I keep thinking of the "mochi" version.  Luckily, I'm not much of a 'sweets' fan, however, I do get a craving for it once in a while. I like "Green Tea ("Matcha") flavor, as it is not so sweet. Just a hint of sweetness. This second time making it, I used the "vegan butter" to get more "buttery  flavor."  I just got a Coconut Butter (which the recipe actually calls for) today from Amazon, so next time, for sure, I'll be using it. :) Also, this time, I used a 'food-processor' the first time after hysterectomy surgery, which I have been avoiding the 'shaking' of my internal organs with the vibration from it. Well, my body seems more tolerant now, which is great, because the texture comes out so much smoother than just crushing avocado with a spoon. :))





INGREDIENTS:

1 Medium Avocado

1 tbsp Vegan Butter (Use "Coconut Butter" if you have one)

Drops of Stevia (Use generously to achieve sweetness; some Matcha powder could be on a bitter side)

1 tbsp Green Tea Powder (Last time I used 2tbsp of a different Matcha powder. I think the one I used this time is rather "coloring.")

1/4 tsp Sea Salt



DIRECTION:

1. Put all ingredients in a blender (I used food processor this time; my blender shakes a little too much), and blend until it achieves smooth texture.

2. Place the above (1) in a container, and put it in a freezer until it comes hard enough  and moldable.

3. Make small balls (I used a medium-size avocado, and made 10 balls).

4. Coat the balls in more Matcha Powder. (so it won't get sticky)

5. Serve.  (FYI: I didn't eat all 10 balls at once. So, I kept them in a container in a freezer for 2.5 days. Took me two days to finish eating.)


NUTRITIONAL VALUES: 402 CAL / 38g FAT / 4g NET CARB / 4g PROTEIN


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[「ケトン食系」抹茶ボール]

「抹茶餅アイス」を想像してしまうのはあなた一人ではありません。私も、これを作るのは二度目ですが、「餅」バージョンをついつい思い出してしまいます。美味しいもんね。幸運なことに、私は、あまり甘いものは好物ではないのです。でもたまに食べたくなります。なので、この抹茶系の少し甘みが効いてるぐらいがいいのです。今回2回目で、「ビーガン・バター」を使用。レシピは、ココナッツ・バターで、今日ちょうどアマゾンから届いたので、次回はココナッツ・バターで作って見たいと思います。それと、今回は、フードプロセサーを使ったので、スムーズないい具合にできました。子宮全摘手術後、初めて振動する機械を使ったのですが、まずまず身体も対応できるようになったみたいです。前回はスプーンで潰してた。。。



用意するもの:

中くらいの大きさのアボカド 1つ

ビーガン・バター(ココナッツ・バターがあればそちらを是非) 1tbsp

ステビアをできれば充分なくらい (抹茶パウダーによっては結構苦いものもある)

抹茶パウダー 1tbsp (前回使った抹茶パウダーは日本製で薄めだったので2tbsp;今回のは結構濃いので1tbsp)

海塩 1/4 tsp



作り方:

1. 全ての材料をブレンダーもしくはフードプロセサーに入れて、スムーズになるまでブレンドする。

2. (1)を別の容器に入れ替えて、粘土くらいの硬さになるまで、冷凍庫に入れておく。

3. 冷凍庫から出したら、小さなボールの形に丸める。(私は、今回、中くらいの大きさのアボカドを使用したので、ボール10個作れました)

4. 抹茶ボールをさらに抹茶パウダーでコーティングする。(ネトネトを防ぐため)

5. いただきます.  (参照: 一度に10個も食べれなかったので、冷凍庫に2.5日間保存しながら、食べ終えました)


栄養価値: 402 カロリー/ 38g 脂質 / 4g ネット炭水化物摂取量 / 4g タンパク質

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