(日本語は下記)
[Tahini-Coconut Milk Tofu Curry with Cauliflower "Rice"]
Felt like eating a curry rice, so just to be on a safe side with CARB, I used cauliflower instead of rice. I've made an 'imaginary rice' with tofu before, however, since I'm using it for the meat substitute, I used cauliflower which actually looks more ricey than tofu. :D Mixing Tahini, adding nut flavor, with Coconut Milk (Unsweetened Canned) was a hit! <3
INGREDIENTS:
1/5 Trader Joe's High-Protein Tofu
1/2 Celery Stalk (Any veggie. I think a red bell pepper would've added a nice color to this dish...)
100g Cauliflower
1/3 Cup (about 3 tbsp) Canned Coconut Milk (Unsweetened) --- Just use the white "milk" part. Save the clear "oil" for other dishes or smoothies. If you put the Coconut Milk CAN in a fridge, they will separate nicely. The white "milk" part will solidify.
1tbsp Tahini Butter
2tbsp Curry Powder
1tbsp Olive Oil (If you'd like to fry the Tofu pieces, which I did this time. Also, to increase the FAT Intake. Next time, I'd try without. Just to try different ways. Probably less greasy!)
Other seasonings: sprinkle of cumin, sea salt, garlic and onion powders. (This part is adjusted to your own taste)
DIRECTION:
1. Steam the Cauliflower, and chop them tiny like 'rice.'
2. Chop the Tofu and Celery (any veggie) into small pieces. Put olive oil in a saucer-pan, and stir-fry them.
3. Add Canned Coconut Milk (Unsweetened) into the saucer-pan, curry powder, tahini butter and other seasonings mentioned above or tailor to your own liking.
4. Serve. :))
NUTRITIONAL VALUES: 503 CAL / 44g FAT / 7g NET CARB / 21g PROTEIN
(Without Olive Oil: 383 CAL / 30g FAT / 7g NET CARB / 21g PROTEIN)
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[タヒニ・ココナッツミルク・豆腐カレーとカリフラワー「ご飯」]
カレーライス(日本のカレーのルートは違うけど)を食べたくなって、炭水化物の摂取量を気をつけるように、ご飯の代わりにカリフラワーを使った。ちょっと前に、豆腐をご飯に仕立てて食事を作ったけど、今回は豆腐はお肉の代わりに使っているので、カリフラワーに白羽の矢が。これが、豆腐よりもご飯っぽい。ソースは、タヒニを加えたら、いい感じのナッツ風味が出せて、ココナッツミルク(缶詰のもの、砂糖不使用)とよくブレンドされてヒット作品に!
用意するもの:
1/5 Trader Joe's の高タンパク質豆腐(普通の豆腐でも全然OK、私は今回はトレジョーのを使用)
1/2 セロリ (何の野菜でも良し〜。赤いピーマンが色合いが良くて合いそう)
100g カリフラワー
1/3 カップ (約 3 tbsp) 缶詰のココナッツミルク (砂糖不使用) --- 白いミルクの部分だけ使う。透明なオイルの部分は他の料理やスムージーなどに残して置く。ココナッツミルクの缶詰を冷蔵庫に入れて置くと、うまい具合に分離するので、いつも常備として置いておく。ミルクの部分が固まってスプーンで取りやすい。
1tbsp タヒニ・バター
2tbsp カレー・パウダー
1tbsp オリーブオイル (豆腐をステーキ風に焼く場合。それと脂質摂取量を増やすために、私は今回使った。次回は無しでやってみようかと。色々違う方法で。多分ギトギトしなくて済む)
他の調味料は、クーミン、海塩、オニオンパウダーなど、好みで味付ける
作り方:
1. カリフラワーを蒸して、ご飯みたいに細かくきざむ。
2. 豆腐を食べやすい大きさに切っておく。セロリ(野菜は何でも良い)も同様。オリーブオイルを鍋に入れて、豆腐と野菜を炒める。
3. 上記の(2)に缶詰のココナッツミルク(砂糖無使用)を足して、カレーパウダー、タヒニバターと他の調味料(上記参照)を入れてかき混ぜる。
4. いただきま〜す :))
栄養価値: 503 カロリー / 44g 脂質 / 7g ネット炭水化物摂取量 / 21g タンパク質
(オリーブオイル抜き: 383 カロリー / 30g 脂質 / 7g ネット炭水化物摂取量/ 21g タンパク質)
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